Ekspertu sanāksme par vēstures pētniecības atbalstu

2020. gada 1. oktobrī Latvijas Nacionālā arhīva 1. stāva sanāksmju zālē notika LOIB organizēta apspriede par vēstures izpētes un sabiedrības informēšanas jautājumiem.  Jau vairākus gadus notiek informatīvais karš par vēstures falsifikāciju lielos apjomos, dažādos avotos un veidos. Jāatzīst, ka Latvijas un citu valstu iedzīvotājiem nav pietiekošas zināšanas par neseno un jaunāko laiku vēsturi. Līdz ar to ar šādu sabiedrību viegli manipulēt. Tādejādi pilsoņiem pazeminās patriotisma līmenis, kas apdraud valsts drošību.

Tika pārrunāts, kā panākt lielāku valsts atbalstu akadēmisko pētījumu veikšanai un aktīvākai sabiedrības informēšanai.

Sanāksmē piedalījās LU Vēstures institūta direktors G. Straube, APPC bij. direktors A. Lerhis, Vidzemes augstskolas rektors G. Krūmiņš, Latvijas Nacionālā arhīva direktore M. Sprūdža, Tieslietu ministrijas Stratēģijas departamenta direkt. A. Rācene-Krūmiņa, LOIB valdes priekšsēdētāja R.Pazdere kā arī M.Usenko no LNA un E. Vernere no LOIB.

Publicēsts: 01.10.2020

Saites

Iestāšanās veidlapa, bankas konta Nr.

Ja vēlaties iestāties LOIB, izdrukājiet un aizpildiet iesniegumu, kas pieejams zem esošajā saitē. Aizpildīto iesniegumu jāiesniedz kontaktos norādītajā adresē vai  elektroniski parakstītu pa e-pastu:  loib@inbox.lv Banka: a/s  C itadele, konta Nr.  LV17PARX0017258430001

Kontakti

LATVIJAS  OKUPĀCIJAS  IZPĒTES  BIEDRĪBA

Reģ.Nr. 40008149020

.

Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050 Birojs: Šķūņu iela 11-206, Rīga, LV-1050

.

Tālr: 29 521 934, E-pasts: loib@inbox.lv;  www.loib.lv

Nosūtīt e-pastu biedrībai

Ja vēlaties nosūtīt biedrībai e-pastu, spiediet uz zemāk esošo saiti loib@inbox.lv

Lapas karte

Lai apskatītu lapas karti, spiediet uz zemāk esoši saiti